Продолжена гаранција

Зошто да изберете продолжена гаранција?

Освен законската гаранција од две година што е задолжителна во ЕУ, продолжената гаранција ви дава дополнителни три години безбедност. Тоа значи дека ќе бидете заштитени од оштетување како резултат на краток спој, вода и какви било други дефекти на светилката што може да настанат во овој период. Покрај тоа, ќе бидете раат. Бидејќи ние никогаш нема да ви го искомплицираме животот.

Законски гарантен период Продолжена гаранција од три години
Две години Пет години

 

Како ме заштитува продолжената гаранција?

Оштетување од краток спој

Краток спој може да настане за многу кратко време. Често се случува кога една или повеќе електрични жици ќе се допрат при поврзувањето на светилката. Ова може да ја оштети вашата прекрасна светилка. Дали законската гаранција го покрива овој дефект? Не, но со продолжената гаранција од дополнителни 3 години, веќе нема да има потреба да се грижите за тоа.

Оштетување како резултат на паѓање и удар

Несреќите се случуваат непредвидливо. Дали не ја монтиравте светилката правилно или има некоја друга причина поради која светилката се оштети? Ова е многу непријатно. За среќа, нашиот пакет за осигурување покрива дури и оштетување како резултат на паѓање и удар. Во тој случај, скршената светилка ќе ви биде заменета со нова.

Оштетување од вода

Дали светилката беше оштетена поради контакт со вода? Во тој случај, производот ќе ви биде заменет со нов. Секако, очекуваме дека ја поставувате светилката само на место што служи за таа намена. Ако не знаете точно која светилка каде треба да се постави, прочитајте ја статијата за IP-вредности за да имате повеќе информации.

ЛЕД што не се заменува

ЛЕД што не се заменува значи дека светилката е веќе интегрирана во приклучокот на ламбата. Модулот на ламбата е прицврстен во светилката. Па, нема потреба да нарачувате засебна крушка со купената светилка. Не може да го извадите овој ЛЕД модул од светилката и исто така не може да го замените. Навистина е непријатно ако светилката престане да функционира. Со продолжената гаранција, покриени сте и ќе добиете нова светилка од нас.

Може да добијам продолжена гаранција со секој производ и колку чини тоа?

Производите што чинат помалку од ден 1.550,00 не се покриени со продолжената гаранција, како ни крушките и додатоците. Ако производот не ги исполнува условите, продолжената гаранција чини 15% од цената на производот, а минималната цена е ден 625,00. За секој производ е наведено дали може да купите дополнителна продолжена гаранција со него.

Како може да ја купам продолжената гаранција?

Штом изберете производ, имате можност да додадете дополнителна продолжена гаранција во количката за пазарење. Може да ја штиклирате оваа опција. Продолжената гаранција се додава на нарачката кога ќе продолжите со процесот на нарачување. Се разбира, опцијата за продолжена гаранција не е задолжителна.

Како вршиме поврат на средства за скршена светилка?

Ако производот е скршен и имате избрано дополнителна продолжена гаранција, не треба да направите ништо друго. Обратете се кај одделот за поддршка на корисниците. Кажете ни што се случило, прикачете фотографија и испратете ни ги вашето име и адреса. Веднаш ќе видиме дали сте покриени со продолжената гаранција.

Ако се сгласиме да ве покриеме, ќе се случи следново

  1. Во рамките на продолжената гаранција, секогаш ви го даваме истиот производ
  2. Ако истиот производ веќе не е достапен, ќе ви дадеме еквивалентен производ
  3. Ако нема еквивалентен производ, ќе добиете кредит што соодветствува на цената на купениот производ
  4. Нема да извршиме поврат на средства

Во случај на измама, lampaisvetlina има право еднострано да ја раскине продолжената гаранција и да ја исплати куповната вредност на продолжената гаранција пропорционално.